Viata nu are sens fara iubire

Viata este ca un rol care nu se mai termina. Am inceput sa ne traim viata din obisnuinta, ca pe o rutina zilnica. Nu mai facem lucruri pentru ca ne plac, cu bucurie, din suflet. Daca ne-am schimba atitudinea si am face lucrurile cu un zambet pe buze, cu dragoste, viata noastra ar avea mai multa magie.

Renunta la ego, la ura, la egoism, la tristete, mandrie, gelozie si inlocuieste-le cu iubire. Aceste stari negative nu fac altceva decat sa ne indeparteze de noi si mai apoi de ceilalti. Iubirea ajuta oamenii sa se uneasca.

Dumnezeu a creat lumea materiala, bunurile ca sa ne bucuram de ele si oamenii ca sa-i iubim. Insa, noi am ajuns sa iubim bunurile acumulate si sa ne folosim de oameni.

Am inceput sa ne iubim mai mult masinile si rochiile din dulap decat oamenii. Credem ca iubim, dar iubim numai sanii, sau picioarele lungi, sau banii unei persoane, nu sufletul sau. Suntem speriati pentru ca iubirea nu are limite, nu are motive. Iubim doar pentru ca iubim, fara vreun motiv anume, asa simtim. Insa mintea intotdeauna cauta motive, chiar daca acestea nu exista. Dupa ce ne indragostim incercam sa cautam motive, explicatii pentru faptul ca iubim. Si mintea incepe sa rationeze si credem ca iubim pentru ca celalalt are ochi frumosi, sau zambet frumos, sau un corp frumos, sau suflet frumos. Dar numai mintea este cea care cauta motive. Pentru ca noi iubim cu sufletul, iar sufletul nu are motive pentru care iubeste.

Viata nu este buna sau rea. Fiecare de-a lungul vietii sale are zile mai bune si mai proaste, urcusuri si coborasuri, zambete si lacrimi. Trebuie sa acceptam fiecare experienta. Fiecare experienta este o lectie care ne reaminteste de noi.

Este usor sa iubesti pe cineva care se poarta frumos cu tine, care este dragut cu tine, insa nu este la fel de usor sa-i iubesti pe cei care nu te plac si se poarta urat cu tine. Daca reusesti sa-i iubesti chiar si pe cei care te-au ranit, aceea este iubire adevarata, atunci esti cu adevarat plin de iubire si de compasiune.

Atunci cand ai asteptari de la partenerul tau, fie ele cat de mici, pregateste-te sa ai parte si de dezamagiri.

Nu astepta atentie si validare de la partenerul tau. Iti pui partenerul intr-o situatie foarte proasta. Atunci cand iti stii valoarea te bucuri de timpul petrecut cu tine si esti in echilibru, in armonie cu totul. In acest mod vei reusi sa ai o relatie frumoasa cu cineva. Daca ai mereu pretentii de la partenerul tau, vei darama incet-incet acea relatie.

Fa loc in viata ta pentru miracole. Lasa trecutul in spate, fa-ti ordine in prezent, fa curatenie in ganduri, in inima ta si in acest mod vei avea loc in viata ta pentru schimbari.

Iubirea are si ea nevoie de combustibil. Cu trecerea timpului devenim tot mai invizibili pentru partenerul nostru. Focul initial se stinge daca nu exista interese comune, maturitate emotionala si asteptari reale.

Este minunat sa iubesti si sa fii iubit, dar numai iubirea unei persoane nu este de ajuns pentru a umple golul din inima ta, indiferent de cat de mult te iubeste. Pentru a umple acel gol este nevoie, inainte de toate, sa te iubesti pe tine insuti, tot timpul!!

Daca iubirea nu ti-a iesit in cale, asta e. Nu dispera, nu ai ce sa faci. Nu putem forta lucrurile sa se intample. Toate se intampla la timpul lor. Ai sa vezi.

Arunca la cos pozele cu iubitul ideal/iubita ideala si toate conceptiile din mintea ta despre relatia ideala si incepe sa privesti in jurul tau si sa-i iubesti pe cei care sunt in jurul tau acum.

Iubirea este in tine, in ochii tai atunci cand ii privesti pe ceilalti cu compasiune si bunatate. Iubirea este in bratele tale atunci cand le deschizi ca sa imbratisezi pe cineva sau ca sa ajuti pe cineva.

Relatiile ne pun fata in fata cu noi insine. Nu exista alta cale atunci cand vrei sa ai o conexiune, o relatie cu altcineva.

Relatiile scot la iveala cele mai mari frici ale noastre si toate insecuritatile noastre. Daca nu esti pregatit sa te confrunti cu ele, inseamna ca nu esti pregatit pentru o relatie intima. Fiecare dintre noi traieste cu anumite rani si in interactiunea noastra cu altii este imposibil sa nu le deschidem, sa nu le eliberam. Relatiile noastre actuale sunt influentate de bagajul cu care venim din trecut. Daca nu inchidem ranile si nu lasam trecutul in spatele nostru, ne vom sabota singur relatiile actuale si viitoare.

Daca ai parte de relatii superficiale, de parteneri carora le este frica de angajament, poate ca tu esti de fapt cel caruia/cea careia ii este frica de iubire, de angajamente si de aceea ii atragi.

Doua persoane care se plang mereu vor fi dezamagiti in final pentru ca nu au ce sa ofere.

Nu-ti fa griji de cat va tine o relatie. Da ce-i mai bun din tine, ofera tot ce ai tu mai frumos, bucura-te de celalalt, bucurati-va unul de altul. Invata din experientele dificile si grele pe care le-ai avut pana acum.

Fii cat se poate de deschis si de sincer cu partenerul tau. Daruieste fara sa astepti nimic in schimb. Astfel, nu vei fi dezamagit.

Daca incerci sa fii azi un pic mai bun decat ieri este minunat.

Iubeste!

Nu vei fi mai fericit cand vei avea mai multi bani, ci cand vei iubi mai mult.

© Lovelife.ro

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2013 Love Life. Toate Drepturile Rezervate.