Viata ca o sarbatoare

Traieste azi ca si cum ar fi ultima zi. Iubeste azi ca si cum ar fi ultima oara. Vorbeste ca si cum acestea ar fi ultimele cuvinte.

Nu simbolistica zilei ii da valoare, ci cum anume traim noi aceasta zi, ce anume facem. Nu mai planui zilele, nu mai astepta un eveniment, un prilej deosebit pentru a te bucura. Incepe de azi sa te bucuri, sa sarbatoresti. Ziua ta poate fi in fiecare zi daca vrei. Nu se stie ce se poate intampla de cand planifici ceva si pana la ziua respectiva.

Nu mai astepta sa vina ziua cuiva pentru a-i face un cadou, o bucurie in semn de pretuire. Pentru cine este de fapt cadoul? Pentru acea persoana sau pentru ziua respectiva? Arata-i ca este o persoana speciala pentru tine oferindu-i ceva oricand, doar fiindca o pretuiesti, nu fiindca este ziua ei.

Fericirea nu sta in ziua de ieri, sau in cea de maine, ci in clipa prezenta. Asa ca nu mai astepta, bucura-te acum de fiecare clipa din viata ta. Nimic nu-i mai frumos decat bucuria de a trai in prezent. Fii pozitiv, gandeste pozitiv, zambeste mult, bucura-te de tot ca un copil.

Este responsabilitatea noastra sa luam darul fiecarei zile si s-o traim ca si cand ar fi ultima.

Perceptia noastra este cea care conteaza, cum vedem sau cum privim noi situatiile. Chiar daca treci prin perioade dificile, necazuri personale, greutati exterioare, gaseste ceva de apreciat. Fie ca n-ai probleme de sanatate, ca ai parintii langa tine, ca esti iubit, ca respiri si pana la orice lucru marunt din viata ta. Chiar si faptul ca respiri este un lucru de apreciat. Gandeste-te putin la cum este cand esti racit si ai nasul infundat, sau cand iti curge nasul si nu poti respira?  Acum intelegi ce vreau sa spun, nu?

Cauta mereu motive pentru a fi fericit, incearca sa gasesti lucruri pentru care sa fii recunoscator. Simplul fapt de a constientiza cum aerul ne patrunde in plamani ma umple de fericire.

Am ajuns sa fim definiti de verbul “a avea”, in loc de “a fi”. Am obtinut victoria lumii, aceea a bunurilor materiale, a statutului social, insa ne-am pierdut pe noi, am uitat de noi. Viata este darul nostru de la Dumnezeu.

Sa incercam sa fim totusi multumiti cu ceea ce avem, sa fim puternici fiindca ne stim valoarea, sa fim drepti cu semenii nostri si cu noi insine. Viata noastra influenteaza si modifica vietile tuturor celor pe care-i intalnim.  Avem la indemana barca iubirii si vaslele puterii si ale vointei.

Suferinta apare atunci cand ne punem viata si fericirea in mainile altora, atunci cand ne incapatanam sa credem ca o alta persoana este focarul fericirii noastre si al iubirii noastre. Gandeste-te ca iubirea este in tine, fericirea este in tine si relatiile pe care le-ai avut au fost doar un prijej ca iubirea sa se manifeste.

Sa nu mai cerem si sa daruim fiindca avem ce, fiindca suntem plini, toata dragostea din lume se afla in interiorul nostru si se amplifica mereu, cu fiecare fiinta pe care o vom iubi.

Sa incercam sa nu ne mai iritam cand asteptam metroul si acesta intarzie, sau cand asteptam sa se incalzeasca xeroxul. Sa incercam sa nu ne mai infuriem cand ramanem blocati cu masina in trafic, sa evitam sa mai mancam la fast-food pe fuga, sa nu mai stam pironiti toata ziua cu ochii in laptopuri.

Viata nu este o urgenta, nu asta vreau sa spun atunci cand spun sa incercam sa traim fiecare clipa la maxim, ca si cand maine n-ar mai fi. Viata traita in goana ne face sa uitam ce este cu adevarat important, cand totul este urgent, viata devine o criza. Trebuie sa ne gasim prioritatile adevarate, ce conteaza cu adevarat pentru noi, ce este important in viata noastra. Sa ne gasim propriile criterii de bucurie.

© Lovelife.ro

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2013 Love Life. Toate Drepturile Rezervate.