Singuratatea in doi

Majoritatea oamenilor se simt singuri, chiar si atunci cand sunt intr-o relatie. Nu reusim sa ne gasim jumatatea, sufletul pereche. Dar ce anume inseamna sa te simti iubit cu adevarat?

Partenerul ideal este acela pe care-l alegem noi sa fie. Daca ne simtim singuri este pentru ca asa alegem sa ne simtim. Noi decidem. Daca nu ne place ceva, avem posibilitatea sa schimbam lucrurile. Nimeni nu ne poate obliga sa stam intr-o relatie in care nu ne simtim impliniti.

De cele mai multe ori ne simtim singuri pentru ca refuzam sa daruim ceea ce de fapt si noi ne dorim de la partenerul nostru. Ca sa avem o relatie care sa ne implineasca trebuie sa existe un schimb reciproc de daruri. Daruim unul celuilalt ce avem mai bun in noi, ce ne permitem. Daca incepem o relatie bazata numai pe nevoi, din nevoi egotice, bazata pe asteptari, ne alegem numai cu dezamagiri si suferinte. O relatie trebuie sa inceapta cu o baza solida de daruire de sine, de a impartasi cu celalalt totul, sa ne daruim celuilalt cu totul.

Frica de a nu suferi provine din asteptarile pe care le avem. A iubi inseamna a fi curios. Prin intermediul curizitatii totul este posibil. Atunci cand avem asteptari totul se darama. Dragostea, iubirea si frica sunt opuse. Unde exista iubire, frica nu are ce cauta. Ca sa ajungem sa iubim trebuie sa fim dispusi sa-l cunoastem pe celalalt, sa fim curiosi sa-l descoperim.

© Lovelife.ro

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2013 Love Life. Toate Drepturile Rezervate.