Mi-am ratat sansa la dragoste?

Dupa mai multe relatii esuate, care n-au mers, ramanem cu dezamagiri, regrete, rani in sufletul nostru, cu egoul ranit si ne spunem: “Dragostea nu este facuta pentru mine, altii au parte de ea, insa nu si eu.” Si incepem incet incet sa ne inchidem sufletul, sa ne retragem, sa ne resemnam.

Toti ne dorim sa avem parte de iubire in viata noastra, tanjim dupa iubire… Dar trebuie sa ne intrebam mai intai daca suntem pregatiti pentru iubire. Iubirea necesita un efort permanent al nostru catre evolutie si dezvoltare personala, pentru a avea o capacitate mai mare de a iubi si de a fi iubiti.

Pana sa ajungem la acea relatie armonioasa, in care sa oferim dragoste, incredere, bucurie celuilalt si nu doar sa pretindem de la el, vom trece prin dezamagiri si nereusite. Gandeste-te ce n-a mers la fostele relatii, ca sa faci mai bine pe viitor, sa fii mai buna. Nu renunta! Nu lasa dezamagirile sa te darame. Gandeste-te la dorintele tale si incepe sa creezi noi posibilitati oriunde te duci si cu oricine te intalnesti.

Daca iubesti pe cineva si acesta nu vrea sa fie intr-o relatie cu tine din orice motiv ar avea, trebuie sa invatam sa iubim dincolo de dorinta noastra de a avea acea persoana. A iubi inseamna a respecta barierele si deciziile celeilalte persoane, de a-i respecta deciziile pe care le-a luat, chiar si atunci cand consideri ca sunt gresite, de a-i permite celorlalti demnitatea de a putea alege pentru ei insisi si de a-i elibera din iubire, iubindu-i si invatand sa ne iubim si mai mult pe noi.

Este usor sa spui: Imi doresc o poveste de iubire! – insa nu este usor si a te implica emotional. Ca sa ai o relatie este nevoie de un angajament, trebuie sa fii o persoana grijulie fata de celalalt, atenta, iubitoare, sa-ti dezvolti capacitatea de a asculta.

Acum raspunde-ti singura: Esti sau nu esti pregatita sa te implici emotional?

Fiindca exact asta vei primi, vei intalni oameni la fel ca si tine, nedisponibili sentimental. O sa intalnesti un barbat care nu te asculta, care te paraseste exact atunci cand ai nevoie de el, sau atunci cand ii ceri ceva.

Trebuie sa avem grija ce relatie construim cu noi insine. Trebuie sa fim cele mai bune cu putinta, sa tindem catre potentialul nostru maxim.

De cele mai multe ori tindem sa facem alegeri gresite atunci cand nu suntem atente cu ceea ce ne dorim. Eu am ales gresit atunci cand nu-mi doream prea multe de la barbatul de langa mine, atunci cand nu-mi doream o relatie cu el, ci doar ceva ocazional, de moment. De asta zic ca trebuie sa fii pregatita pentru o relatie, ca poti intalni un barbat potrivit si minunat pentru tine, insa daca nu esti pregatita, fie spiritual, sufleteste sau psihic pentru a avea o relatie cu el, nu vei ajunge nicaieri si nu din cauza lui sau a factorilor exteriori, ci tu vei fi prima care vei pune bariere in calea iubirii voastre. Motivele pot fi multe, frica de a fi parasita, frica de a te abandona, de a te deschide, de a suferi…

Vrem un partener egal noua, am inceput sa pretindem mult mai mult decat mamele noastre, vrem iubire! Si este un lucru extraordinar ca avem acum posibilitatea de a ne alege partenerul, de a alege fericirea si nu de a ne multumi cu ce primim.

Dar pentru a avea langa noi acel barbat egal noua, acel barbat la care visam, cu toate calitatile pe care ni le dorim, trebuie mai inainte ca noi sa fim o femeie desavarsita. Numai asa vom avea o relatie cu barbatul visurilor noastre.

Daca incepi sa cauti dragostea fara sa fii convinsa ca meriti iubirea cuiva, daca consideri ca ceea ce ai tu nevoie nu conteaza pentru ceilalti, sau daca tu crezi ca viata nu este de partea ta si ca doar ceilalti pot obtine ceea ce isi doresc, dar tu nu, niciodata n-ai sa ai ceea ce vrei. Viata te va dezamagi mereu.

Cand incepi sa-ti construiesti o relatie bazata pe aceste credinte este foarte greu sa reusesti. Aceste credinte s-au creat probabil in copilarie si ne raportam la ele ca si cand ar fi adevarate si nu sunt! Sunt doar niste interpretari eronate de cand erai doar un copil.

Gandeste-te acum in perspectiva, cine esti cu adevarat, gandeste-te la cum esti tu, la ce este adevarat la alti oameni si la ce este cu adevarat posibil in viata ta.

Numai atunci cand ne asumam si devenim responsabili de viata noastra, atunci devenim liberi si putem crea ceea ce ne dorim cu adevarat.

Ce anume ne dorim, ce anume este cu adevarat important pentru noi? Ce valori avem? Ce te inspira cel mai mult? Ce ti-ai dori cel mai tare sa fii? Care este visul tau, care sunt dorintele tale?

Cand vrei sa fii cu cineva intreaba-te inainte daca celalalt este interesat de ceea ce-ti doresti tu, daca te va sustine in proiectele tale, daca va vrea sa-ti fie alaturi.

Ai grija in cine investesti sentimentele tale, daca acea persoana corespunde sau nu valorilor tale, daca puteti comunica la un nivel intim, profund. Si apoi deschide-te sufleteste.

Niciodata nu este prea tarziu pentru iubire. Oricand poate aparea cineva minunat in viata ta, nu-ti pierde speranta. Sunt atat de multi oameni care sunt singuri si care ca si tine asteapta sa apara cineva in viata lor.

© Lovelife.ro

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2013 Love Life. Toate Drepturile Rezervate.