Lasa-te iubita

Ne dorim atat de mult sa fim iubite, sa iubim, si totusi, atunci cand dam de un potential partener, de cineva care ne-ar putea iubi, dam inapoi si fugim gasind tot felul de scuze. Asa este, desi ne dorim sa iubim, ne este frica, ne este frica  sa nu fim raniti, frica  sa nu suferim si astfel ratam poate ultima noastra sansa la iubire. Daca nu ne infruntam aceasta frica, cum o sa ne bucuram de iubire?

Cu toate ca ne simtim atrase de cineva, ca ne place foarte tare si sufletul nostru se trezeste in preajma lui si ne dorim sa-l avem cat mai mult in preajma noastra, gasim tot felul de motive pentru a-l desfiinta. Spunem despre el fie ca este imatur, ca este prea tanar, sau prea matur pentru noi, prea inalt, prea slab, prea … si tot asa, ai inteles ideea.

Inainte de toate trebuie sa stii ce vrei, ce-ti doresti de la un barbat, cum anume sa fie, ce anume sa faceti impreuna. Si daca il gasesti, daca intr-adevar simti ca acesta este cel pe care-l cautai, nu cauta scuze doar ca sa-ti acoperi frica.

Decat sa te intrebi cum ar fi fost daca, mai bine ramai cu o experienta. In cazul in care te-ai incumetat sa ai o relatie cu el si s-a terminat urat, macar ai ramas cu acea experienta, ai invatat ceva, nu numai cu regrete.

Cum sa scapam de frica? Simplu. Acceptand provocarea, plecand la atac cu incredere in noi si in ceilalti pana la proba contrarie. Fara risc nu exista reusita. Daca nu risti, ramai doar cu ce ai, adica cu singuratatea, cu dorinta de a iubi si de a fi iubita.

De unde vine frica? Tot dintr-o lipsa de incredere in tine. Crezi ca nu esti suficient de buna, ca celalalt o sa observe asta, ca toate celelalte fete sunt mai frumoase decat tine. Opreste-te! Nu este adevarat! Fiecare om este frumos in felul lui, fiecare dintre noi are ceva special in el si nu poti compara! Nu te mai compara cu alte fete, fiecare are calitatile sale!

Da, poate ca esti intr-un club unde este plin de fete parca venite de la o sedinta foto, de pe platourile de filmare, care mai de care mai frumoase si mai aranjate. Opreste-te! Sunt doar femei de carton! Tu esti reala, tu ai ceva de oferit, un suflet. Ele nu urmaresc decat sa se cupleze cu cineva bogat si spaima lor cea mai mare este ca acesta sa nu-si gaseasca pe alta si de aceea, singura lor ocupatie este sa fie mereu cat mai aranjate pentru el.

Tu esti reala, tu nu esti doar un chip frumos, doar un ambalaj frumos. Daca te vei lasa iubita, acel barbat de langa tine, care te va iubi, te va considera cea mai frumoasa, fiindca el stie ce-i in interiorul tau, iti stie valoarea, stie cat de dulce esti, ce suflet minunat ai, stie cata iubire esti capabila sa oferi. Crezi ca fetele acelea de carton pot iubi? Cum te simti acum? Este mai bine?

Lasa-te iubita si bucura-te de ceea ce ti se intampla, de ceea ce simti, de bucuria de a trai in doi, de iubire. Nimic nu se poate compara cu sentimentul de a iubi si de a fi iubit. Poti avea totul, o cariera, bani, orice, daca nu ai pe cineva cu care sa te bucuri, alaturi de care sa simti ca ai pentru ce sa traiesti, nu au nicio valoare.

Lasa-te iubita si vei inflori, vei creste, te vei trasforma… Iubirea infrumuseteaza viata, ii da un sens. Daca nu vei avea curajul sa te deschizi, n-ai sa traiesti minunea de a fi iubita.

© Lovelife.ro

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2013 Love Life. Toate Drepturile Rezervate.