In Love In Bruges

Titlul articolului este un joc de cuvinte, inspirat dupa filmul ”In Bruges”, nominalizat la Oscar si care ne arata cele mai importante obiective turistice de aici.

Crezi in dragoste la prima vedere? Bruges este unul dintre orasele de care te indragostesti de la prima vedere. Este bijuteria Belgiei, denumit “Venetia Nordului”, insa eu l-as numi “The Fairytale Town”, orasul de basm.

Toata lumea iubeste orasul Bruges. Nu are cum sa nu-ti placa acest oras. Mancare excelenta, bere buna, arhitectura minunata, arta, lucruri foarte multe de vazut. Din anul 2000, centrul istoric al oraşului Bruges se află pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

Bruges este unul dintre orasele preferate ale indragostitilor, locul de vis pentru a petrece un weekend romantic sau chiar luna de miere. Avem aici “Statuia indragostitilor”, “Parcul indragostitilor”, peste tot intalnesti denumirea “Love”.

Este un oras absolut magic, plin de farmec, are ceva special, un fel de mister aparte… Iubirea pluteste in atmosfera, are un aer de basm, de poveste, pare a fi ireal. Mai ales seara, dupa ce turistii pleaca, orasul isi regaseste linistea si farmecul unui oras medieval. E ca si cand acele ceasornicului faimosului Turn Belfry ne readuc in timpurile Evului Mediu.

Oriunde te-ai uita este ceva de vazut. Arhitectura medievala aproape intacta iti coloreaza sufletul; canale presarate cu poduri pavate cu promisiuni de iubire eterna; catedrale care iti dau senzatia ca esti mai aproape de cer, de divinitate; trasuri cu cai care te duc catre o lume uitata; barci care te poarta usor spre un taram de vis.

Bruges este cel mai romantic oras pe care l-am vizitat si unul dintre cele mai frumoase. Am fost la Paris, am vizitat Venetia si alte locuri frumoase, insa Bruges este cu totul si cu totul deosebit si special. Pot spune ca este un colt de rai, cu gradini frumos ingrijite, case de piatra, canale fermecatoare pe care se scurg lin gratioasele lebede albe si barcutele pline de indragostiti. Singurul lucru care mai agita spiritele sunt ratele zgomotoase care te readuc din visare, la realitatea unei altfel de lumi, mai linistita, mai verde si mai curata. Realitatea fiind la fel de frumoasa ca si visul. Canalele nu sunt singura atractie a acestui oras, ci si iesirea la Marea Nordului cu plajele ei.

Cum sa nu fie Bruges locul preferat al indragostitilor cand este faimos pentru specialitatile de ciocolata? Ce afrodisiac este mai bun decat ciocolata? Unul dintre locurile pe care le poti vizita este chiar “Muzeul ciocolatei” si merita vazut chiar si numai pentru mostrele gratuite de ciocolata oferite vizitatorilor. Muzeul este un  mic paradis plin de sculpturi din ciocolata.

Un alt muzeu care merita vazut si care banuiesc ca nu intamplator se afla acolo, avand in vedere numarul mare de indragostiti din Bruges, este “Muzeul Diamantelor”. Prietenul cel mai bun al femeilor, diamantele! :)

Belgienii au 500 de sortimente de bere nu numai ciocolata, wafe proaspete si delicioase, din care cu greu te poti opri sa nu mananci. Uita de silueta! Ar fi pacat sa nu degusti minunatiile preparate cu atata maiestrie si traditie de specialisti.

In Bruges am mancat cele mai bune paste cu fructe de mare. Si acum cand ma gandesc la cat de delicioase au fost, la cinele romantice, la diminetile cu soare cald, la asfintiturile ce opreau timpul in loc, la atmosfera feerica desprinsa parca dintr-o poveste cu domnite si cavaleri, la plimbarile nocturne in lumina felinarelor pe strazile pavate cu pietre, la fiorul descoperirii unui alt coltisor rupt din rai, m-as urca in primul avion si m-as intoarce.

Ar mai fi multe de spus despre Bruges, dar cel mai minunat este cand descoperim singuri frumusetea acestui oras. Sper ca ti-am starnit curiozitatea si-ti mai vand un pont. Chiar daca esti singurica si ti-ar placea sa vizitezi acest mic paradis, nu te descuraja. Sunt foarte multi barbati belgieni singuri! Asa ca, o sa inchei urandu-ti: Just fall in love in Bruges!

© Lovelife.ro

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2013 Love Life. Toate Drepturile Rezervate.