Iertarea

Iertarea este manifestarea iubirii neconditionate din relatiile noastre. Cand iubesti iti privesti partenerul prin ochii iubirii, nu cu frica. Cand ierti pe cineva te ierti pe tine. Nimic nu este mai eliberator decat iertarea, adica sa lasi la o parte resentimentele, disputele, sentimentele care va separa si ura. Sterge pur si simplu resentimentele acelea din sufletul tau, lasa-le in trecut. Sa ai resentimente pentru cineva este ca si cand ai bea otrava in fiecare zi asteptand ca altcineva sa sufere. Adevarul este ca resentimentele te afecteaza mai mult pe tine decat pe cel pe care esti suparat. Sa ierti nu inseamna ca nu vezi sau nu-ti pasa de greselile pe care celalalt le-a facut, ci sa fii capabil sa vezi dincolo de ele, sa vezi esenta celuilalt, iubirea si perfectiunea din interiorul acestuia. Cand te deschizi catre iubire aceasta vindeca totul, chiar si ura. Doar lasa iubirea sa-ti invadeze sufletul.

Daca nu poti ierta, nu poti iubi.

Iertarea este un proces care poate dura o clipa, sau ani de zile. Tine numai de tine si de cat de mult iti doresti sa scoti din sufletul tau aceasta durere.

Cu totii suntem oameni si cu totii gresim. Uneori suntem buni, alteori criticam, suntem suparati, dar cu totii ne dorim sa invatam sa iubim.

In loc sa-l urasti pe cel care ti-a gresit, care poate te-a ranit, incearca sa fii bun cu el si sa-l ierti. Te ajuti pe tine sa treci mai usor peste suferita. Tine doar de tine cum raspunzi la nedreptate, cu compasiune sau acuzand, cu ura.

Cand ierti lasi in urma trecutul si mergi mai departe. E ca si cand ai scapat de o povara uriasa de pe umeri, sau de o greutate mare de pe suflet.

Iertarea este o binecuvantare pentru relatie. Cand va iertati unul pe celalalt va reconstruiti relatia. Daca nu puteti face asta, nicio terapie de cuplu nu va va ajuta.

Este foarte usor sa te indragostesti datorita hormonilor si uneori la fel de usor sa te desparti din cauza faptului ca nu poti ierta. Acesta este principalul motiv pentru care ajung sa se desparta cuplurile.

Iertarea este foarte importanta intr-o relatie. Nu conteaza cat de minunati sunteti impreuna si ce cuplu frumos formati, la un moment dat unul dintre voi va gresi fata de celalalt. Este imposibil sa nu-l superi pe celalalt. Se va intampla cu certitudine. De aceea este atat de important sa inveti sa ierti, sa dai dovada de compasiune fata de partenerul tau si de inteligenta. Daca totusi celelalt te raneste „fara numar”, este mai bine sa renunti la relatie si sa mergi mai departe.

Iertarea este necesara mai devreme sau mai tarziu in orice relatie de iubire.

Iertarea este tot ceea ce ai nevoie pentru a depasi momentele de suparea, de tristete si de durere. Tu esti cel care alege ce sa creada despre o persoana. Lasa la o parte gandurile negative si sentimentele negative pe care le ai care nu fac altceva decat sa-ti aduca instrainarea de cei la care tii. Fericirea ta nu tine de ce cred altii despre tine sau de modul in care acestia aleg sa se poarte cu tine. Nu le da lor aceasta putere asupra ta. Cand te simti singur si abandonat, aminteste-ti ca tu ai ales sa fii asa, prin faptul ca nu ai ales sa ierti. Poti oricand sa te razgandesti.

Nu-i tine pe ceilalti la distanta, departe de tine; aceasta este doar o reactie de protectie, este frica de a nu suferi, de a nu fi ranit. Lasa iubirea sa inlocuiasca toate resentimentele din sufletul tau, sa stearga tot ce te supara. Cu cat daruiesti mai multa iubire, cu atat atragi mai multa iubire.

© Lovelife.ro

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2013 Love Life. Toate Drepturile Rezervate.