Frica de a fi respins si intalnirile

Singurica din nou?  Pe parcursul vietii se intampla sa ne trezim si singure. Sunt mai multe motive. Unul poate fi faptul ca am intalnit persoane nepotrivite, decesul, infidelitatea, divortul, minciunile, schimbarea telurilor si multe altele.

Despartirile ne afecteaza in multe feluri. Pot fi foarte dureroase, sau iti pot reinprospata viata, sau ceva intre cele doua. Indiferent de cauze sau de intensitatea durerii, exista un adevar pe care cu totii il impartasim: Nu vrem sub nicio forma sa ramanem singuri. Vrem sa avem companie.

Pentru a gasi un partener trebuie sa iesim si sa fim dispusi sa cunoastem alte persoane. Adesea tocmai propria noastra frica ne sta in cale.

  • Ne este frica sa fim respinsi.
  • Ne este frica ca nu ne vom simti bine in compania altcuiva.
  • Ne este frica sa fim ranite.
  • Ne este frica ca va trebui chiar noi sa respingem pe cineva.

Toate aceste temeri sunt adevarate, insa pot fi depasite. Daca o persoana te respinge, inseamna ca simte ca nu esti potrivita pentru ea. Crede-ma, exista o alta persoana care va fi fericita sa fie cu tine. Trebuie sa accepti respingerea ca un proces in drumul spre persoana potrivita, spre persoana cea mai buna pentru tine.

Multe intalniri si relatii nu merg.  Te vei gandi la ele cu regret. Dar nu e nimic rau sa gresesti. Prin procesul acestor intalniri nereusite vei ajunge la intalniri reusite. Prin procesul relatiilor nereusite avem oportunitatea de a invata mai multe despre noi si despre ceea ce vrem, si mai apoi datorita cunostintelor noastre si a experientei capatate vom avea mai mult succes in relatii.

Nimeni nu vrea sa fie ranit, dar daca nu vom indrazni sa iubim si sa fim raniti, nu ne vom bucura de iubire. Suferinta este si ea o parte din acest proces. Dar vom trece peste si durerea va trece. Partea cea buna este ca o noua iubire te asteapta dupa colt.

Te poti teme probabil si sa respingi pe cineva. Adevarul este ca nu suntem obligati sa stam alaturi de cineva care nu este potrivit pentru noi. Si respingerea face parte din procesul de intalniri si de relatii. Cand esti totusi nevoita sa respingi pe cineva, gandeste-te ca-i faci o favoare si ca-l indrumi spre persoana care-i este potrivita.

Poti sa prezici viitorul? Eu nu pot. De fapt, majoritatea dintre noi nu cred ca pot.  Cu toate astea ne limitam gandurile ce tin de viitorul nostru. Si astfel pierdem oportunitatile ce se ivesc in viata noastra.

In loc sa prezic durere, pot sa prezic pentru tine ca daca vei vedea intalnirile ca pe un proces in gasirea partenerului potrivit pentru tine si nu vei lasa viata sa treaca pe langa tine, vei avea parte si de momente frumoase si de altele mai putin placute. Pot deasemeni sa-ti prezic ca daca vei proceda astfel, daca vei privi viata ca pe o aventura, ca pe oportunitate, vei scapa si de temeri.

© Lovelife.ro

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2013 Love Life. Toate Drepturile Rezervate.