Dragostea se simte, nu se gandeste

Dragostea este și artă și știință. Arta iubirii este arta sufletului, adică să poți iubi necondiționat.

Căutăm iubirea peste tot, cutrierăm lumea în lung și-n lat, dar numai în inimile noastre am uitat s-o mai căutăm. În drumul nostru am întâlnit mulți oameni, am colindat lumea, dar toate călătoriile sunt în zadar pana realizam ca „sursa” iubirii este in noi. Fantana iubirii este in inimile noastre, departe de promisiunile incalcate. Trebuie sa cautam iubirea mai intai in noi si apoi in ceilalti.

Cu totii vrem sa ne simtim iubiti, sa traim o poveste de iubire. Ne uitam la filme romantice cu finaluri fericite, ascultam piese de dragoste, dar nu stim ca trebuie sa invatam despre iubire; pentru ca iubirea este o arta ca si arta de a trai.

Ne gandim numai la ce sa facem ca sa fim iubiti. Barbatii cred ca au mai mult noroc la femei daca au succes, putere si bani, iar femeile daca sunt atragatoare si frumoase. Dar trebuie sa privim iubirea din ambele perspective, aceea de a fi iubiti si de a iubi.

Credem ca vom iubi atunci cand vom intalni persoana potrivita, omul perfect pentru noi. Credem ca este foarte usor sa iubim daca gasim acea persoana. Si astfel iubirea devine un troc. Daca cel pe care il intalnim are ceea ce ne dorim, il vom iubi, daca nu… nu. Am inceput sa privim iubirea ca pe o afacere. Suntem din ce in ce mai pragmatici si mai rationali. In loc sa simtim iubirea, gandim iubirea.

Daca vom lasa mastile pe care ni le-am pus jos, este imposibil sa nu ne indragostim unii de altii.

Uneori confundam dragostea cu atractia fizica. Deoarece la inceput suntem atrasi ca de un magnet de celalalt, este fascinant, tindem sa credem ca este iubire adevarata. Dar aceasta iubire nu poate tine daca nu incepem sa-l cunoastem pe celalalt, sa ne daruim cu totul celuilalt. Magia care ii cuprinde pe indragostiti la inceput dispare incet incet, pana cand dezamagirile si conflictele vor sterge fericirea initiala. Pentru ca am crezut ca intensitatea sentimentelor care au fost la inceput erau dovada iubirii, dar de fapt a fost numai singuratatea noastra care ne-a atras catre celalalt.

Suntem asa de entuziasmati la inceput si aveam asteptari asa de mari ca trecutul nostru este plin de nereusite sentimentale. Singura solutie este sa analizam cauzele si sa invatam sa iubim.

Chiar daca am gresit mult in trecut si am suferit, tot mai tanjim dupa iubire mai mult decat orice altceva. Si totusi, totul pare mult mai important acum pentru noi decat iubirea. Aproape toata energia noastra o indreptam gandindu-ne cum sa avem mai mult succes, mai multi bani…

Dragostea nu este numai un sentiment, ci sunt necesare actiunile. Dragostea nu inseamna numai sa primesti iubire, ci si sa daruiesti.

Ne nastem cu dorinta de a fi „unul”, de a fi completi, de comuniune cu o alta fiinta. Daruindu-ne total, cu tot ce-i mai frumos in sufletul nostru, este darul suprem pe care-l putem face. Este o bucurie sa poti darui.

Cand iubim ne gandim la cel pe care-l iubim, ne facem griji pentru el si simtim ca suntem intr-un fel responsabili pentru viata lui, pentru evolutia lui. Uneori tindem sa fim prea responsabili si devenim posesivi. Daca-l respectam pe celalalt si individualitatea sa atunci nu vor exista probleme de gelozie si posesivitate. Trebuie sa-l lasam pe celalalt sa se dezvolte si sa evolueze in ritmul sau, nu dupa asteptarile noastre. A-l respecta pe celalalt inseamna a-l cunoaste suficient de bine. Sa iubesti inseamna sa exploarezi continuu sufletul celui iubit. Si astfel sa iubesti devine mai important decat sa fii iubit, pentru ca incepi sa te focusezi pe cel iubit nu numai asupra ta.

© Lovelife.ro

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2013 Love Life. Toate Drepturile Rezervate.