De ce barbatii nu-si exprima sentimentele?

Sunt foarte putini barbati care reusesc sa-si deschida sufletul si sa spuna ceea ce simt. Pentru ei exprimarea sentimentelor inseamna o slabiciune interioara. Barbatii isi dezvolta mai mult latura rationala, nu cea emotionala. Masculinitate inseamna putere, inseamna control al emotiilor.

Ok, deci barbatilor le este foarte greu sa faca acest lucru, dar de ce vrem noi sa auzim ceea ce simt si nu ne multumim cu ceea ce simtim, cu ceea ce exprima acestia prin gesturile lor? Cred ca una dintre cauzele principale este nesiguranta noastra interioara.

Oscar Wilde spunea: “Voi femeile iubiti cu urechile, noi barbatii iubim cu ochii daca iubim vreo data.” Cu alte cuvinte, noi simtim nevoia sa ni se spuna ca suntem iubite, sa primim confirmari verbale, suntem impresionate de ceea ce auzim, iar barbatii de ceea ce vad.

Cu toate ca femeile sunt experte in descifrarea limbajului non-verbal, tot au nevoie de confirmari. Gesturile, mimica si privirea sunt intotdeauna importante pentru ca o femeie sa inteleaga semnalele trimise de o alta persoana, insa nu-i indeajuns.

Vrem sa auzim ca suntem iubite, frumoase, sa fim complimentate mereu. Si daca nu suntem “iubite” astfel, adica prin “vorbe” stima noastra de sine scade vertiginos. Poate ca din acest motiv sunt foarte multe femei frumoase care sunt complexate, care nu au incredere in ele, fiindca barbatul de langa ele nu-i spune asta si ajung sa creada ca nu sunt suficient de bune. Ceva de genul, de ce sa-i spun c-o iubesc, nu ma vede cat muncesc pentru ea? Ca tot ce fac, fac pentru ea? Ca i-am cumparat casa pe care si-o dorea? Asta nu inseamna ca e importanta pentru mine? Ei uite ca uneori nu prea este…

Totusi, haide sa incercam sa fim intelegatoare. Nu toti barbatii sunt poeti, nu toti pot scrie versuri, nu toti ne pot scrie scrisori de dragoste, sau si mai putini dintre ei sa ne compuna piese de dragoste, sa ne faca declaratii de iubire. Haide sa incercam sa-l “citim” pe cel de langa noi, chiar daca nu se poate exprima verbal sau in scris, poate ca iti arata ca te iubeste. Cu ce fel de gesturi? Chiar prin gesturi marunte, iti face cafeaua/ceaiul dimineata, iti face un masaj, iti aduce flori, te saruta inainte sa plece…

Nu sunt intru totul de accord cu afirmatia lui Oscar Wilde. Adica sunt barbati care iubesc sincer, insa si lor le este teama sa nu fie dezamagiti si ajung sa se poarte ca si cand ar fi deja dezamagiti. Aceste inhibitii ale lor, aceste temeri, retineri, afecteaza in timp relatia. Trebuie sa incercam sa ne deschidem, sa avem curajul sa iubim si sa ne lasam iubiti. Sa ne exprimam aceste nevoi ca pe niste dorinte nu ca frustrari.

Noi femeile iubim atentia, iubim cand barbatul este galant, civilizat. Daca barbatul ne ofera atentia cuvenita va fi triplu rasplatit. In acelasi timp, nici noi nu trebuie sa uitam ca si barbatii mai au nevoie din cand in cand de atentie, de tandrete, de o mangaiere si atunci vom primi de 10 ori mai mult din partea lor. Asa ne mai alintam si noi unii pe altii, ba noi cu fite, ba el se alinta, dar, pana la urma, cei carora le este dat sa fie impreuna au parte de o dragoste frumoasa.

Ne este greu sa ne exprimam in general, deoarece oamenii obisnuiesc sa se ascunda, ezita sa se expuna altora. Nu e usor sa treci dincolo de exteriorul cuiva si sa incerci sa ajungi in adancurile lui.

Ce poate face un bărbat pentru ca femeia să se simtă iubită?

In primul rand, sa-i ofere doza de respect care i se cuvine, dupa care multa iubire, lucruri care sa o faca sa se simta speciala si, desigur, atentie, oricand si oriunde.

Sunt femei iubite pentru ca sunt frumoase, altele pentru ca sunt de treaba, pur si simplu pentru ca sunt bune gospodine, evident sunt si altfel de femei, dar toate avem ceva in comun, toate avem nevoie de respect, iubire si atentie.

Am inventat un nou slogan: “Cel mai mare neadevar despre femei – se zice ca femeile iubesc cu urechile“. Sigur, femeilor le plac cuvintele frumoase, dar pana la urma cred ca iubirea vine din inima.

P.S.: In acest editorial am discutat despre barbatii carora le este greu sa-si exprime sentimentele, dar sa ne fereasca Dumnezeu de “papagali” care doar recita!

© Lovelife.ro

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2013 Love Life. Toate Drepturile Rezervate.